Hej med dig!

Hvis du er barn/ung og skal med på Jubellejren i år, vil vi bare gerne lige sige…. AT VI GLÆDER OS HELT VILDT MEGET TIL AT SE DIG!!!

Du er måske også meget spændt og glæder dig. Det kan også være at du er lidt nervøs for hvad en ferielejr er, eller bare glæder dig så meget at det føltes som om du er nervøs. For at hjælpe dig, har vi samlet et overblik over, hvad Jubellejren er og hvad der skal ske.

Måske er der lidt sjov bonus info

På Jubellejren er vi ca. 60 børn og ca. 35 voksne. Alle de voksne er taget på lejren i deres ferie, helt frivilligt. Og det er fordi at de synes at det er ret sjovt at bruge en uge på ferielejr med jer!

😊

Du skal overnatte på lejren. Du skal sove på værelse med 2-3 andre børn. Der er to sovegange hvor I sover. Den ene sover drengene på, og på den anden sover pigerne. Hvis du ikke selv synes at du passer på en af de gange, kan I ringe til os inden lejren, så finder vi ud af det Hvert værelse har 1-2 andre værelser som I er i puttegruppe med. Der vil være 2-4 faste voksne til din gruppe, som putter jer hver aften og hjælper jer med at stå op hver morgen.

Når I er til frokost, aftensmad, i vi skal ind og ud af Fårup sommerland og til nogle af vores aktiviteter, vil I være i den samme gruppe børn og voksne. Det kalder vi en spisegruppe.

Hvordan er dagene bygget op?

På Jubellejren har vi nogle ting som er faste: Morgenmad, fri leg, planlagte aktiviteter, frokost, kiosk, aftensmad, lejrbål, sengetider og samlinger.

Morgenmad
Når du er stået op, eller er blevet vækket, skal du ned til morgenmad. Der er ikke faste pladser til morgenmad. Når du har spist morgenmad er der fri leg.

Fri leg
De voksne vil typisk have startet et par aktiviteter op, som du kan deltage i efter morgenmad og frokost. Det kan være at krea er åben, hvor du kan tegne, male, lave perleplader, skrive breve og bare være kreativ. Det kan også være at hoppeborgen bliver pustet op, eller at nogen har startet en rundbold eller fodboldkamp. Hvis du har en god idé til en leg, såsom dåseskjul eller at lave verdens største pyramide, kan du spørge en voksen om I kan starte den leg op med andre børn og voksne.

Planlagte aktiviteter
Efter fri leg, både efter morgenmad og frokost, er der planlagt aktiviteter. De frivillige voksne har brugt en hel weekend på at planlægge en masse sjove aktiviteter. Det er forskelligt fra dag til dag hvad der er planlagt. Nogle gange skal I være i jeres spisegrupper, andre gange i andre grupper. Nogen gange skal I ikke gå i grupper, men I må selv vælge hvilke aktiviteter i vil lave.

Frokost
Til frokost skal I sidde i jeres spisegrupper. Køkkenet laver en masse lækker mad, som de vil fortælle lidt om før vi spiser. Når vi er ved at være færdige med at spise, vil en lejrleder give beskeder. Man må altid spise når der bliver givet beskeder, men hvis alle taler mens der bliver givet beskeder, kan det være at du ikke kan høre en vigtig besked, såsom hvem der må sove i shelter, eller at alle de voksne skal gå på deres hænder resten af dagen

Kiosk
Efter frokost er der fri leg. Det er også efter frokost at kiosken åbner. Du kan bruge 10 kr. hver dag, og bare rolig, vores kiosk har Danmarks bedste priser! Når du ankommer på lejren får du et navneskilt. Det er meget vigtigt at du passer på dit navneskilt og har det på hele tiden, især når du skal i kiosken, da det er dit kort til at bruge penge i kiosken!

Aftensmad
Aftensmad er præcist ligesom frokost. I sidder i spisegrupper. Køkkenet fortæller hvad der er på menuen. I får beskeder. Efter aftensmad er der en planlagt aktivitet.

Lejrbål
Hver aften, efter den planlagte aktivitet efter aftensmad, er der lejrbål. Her synger vi et par sange, får besøg af vores postmænd, fiduser og andet sjov. Vi slutter lejrbål med at synge godnatsang alle sammen.

Sengetider for børn 7-9 år
Efter vi har sunget godnatsang, er du med I den gruppe som skal i seng først. I må hygge lidt på jeres værelse. Det kan være at I vil spille lidt uno eller få læst godnathistorie af en af jeres puttevoksne. I må hygge med spil, tegne eller få læst historier efter I har børstet tænder og taget nattøj på.

Sengetider for børn 10-14 år
De små bliver puttet lige efter godnatsang, I er for store til allerede at gå i seng der, så I må være oppe en time mere. Der er ikke fri leg, men der er 4 faste aktiviteter hvor du kan vælge selv, hvilken du vil være med til. Efter aktiviteterne kan i sammen med jeres puttevoksne finde ud af om i vil høre historie, spille et spil, tegne eller skrive breve på jeres værelse. Ligesom de små, skal i starte med at børste tænder og tage nattøj på. I har en halv time før de voksne skal til et langt og kedeligt møde, men de må først gå når lyset er slukket og der er stille på værelset.

Aktiviteter for de store inden sengetid
Du kan vælge mellem: Yoga, fodbold, TV-stuen eller ”perler og podcast”.
Yoga: I får lidt tid til at tage tøj på I kan bevæge jer i. Vi laver nogle yogaøvelser til afslappende musik. Hvis I er rigtigt seje kan I lære at stå på hovedet sidst på ugen!
Fodbold: Fodboldkamp hvor man kan få brændt det sidste energi af inden sengetid.
TV-stuen: Vi sætter en serie på, som man kan ligge og slappe af til.
Perler og podcast: Vi hygger i krea med perler (perleplader, armbånd eller du kan skrive lidt breve) og hører en god podcast og hyggesnakker.

Samlinger
Før alle aktiviteter, frokost og aftensmad, holder vi samlinger hvor alle børn og voksne skal høre hvilke beskeder vi har, og sammen gå til frokost/aftensmad eller til aktivitet. Vi mødes altid det samme sted udenfor, medmindre det regner. Hvis det regner, mødes vi indenfor.

Mandag skal alle børn på 12-14 år på hike efter frokost! Vi skal ud af huset, lave nogle fede aktiviteter og sove i telt og hygge ved bålet. Vi er hjemme igen til morgenmad tirsdag. Vi har telte, liggeunderlag og soveposer til jer. Imens vi er afsted med de store, har de mindre børn hele lejren for sig selv!

Onsdag er lidt anderledes, for der skal vi i Fårup sommerland! Vi kører efter morgenmad og er tilbage til aftensmad, hvor aftenen vil være som alle andre aftener.

🥳

Torsdag holder vi fest Festen begynder allerede når vi spiser aftensmad, og så er der bare fest hele aftenen, lige indtil I skal i seng! Så torsdag er der ikke lejrbål og aktiviteter for de store.

Fredag skal vi i svømmehallen lige efter morgenmad og kommer hjem til frokost. For at vi kan nå at prøve rutsjebanen 100 gange og hoppe ud fra 1 meter vippen 200 gange, står vi lidt tidligere op fredag, så vi har så meget tid som muligt i svømmehallen.

Andre ting som er gode at vide

De voksne er rigtigt søde, lidt fjollede og de vil gøre alt hvad de kan for at hjælpe dig! Du kan altid komme til en lejrleder eller en voksen hvis du er i tvivl om noget, eller mangler noget at lave. Så finder vi på noget sjovt! Vi er der for at have en god uge, og går meget op i at du får en god uge.

Vi har også et rigtigt rart køkken. Hvis man vil lære at koge æg på 1 sekund, eller bare har brug for få stilletid, er man næsten altid velkommen til at hjælpe til ude i køkkenet. Man skal bare lige spørge en af de voksne først, om man må gå ud i køkkenet og høre om de skal bruge en skrælle-ninja.

Jeg må ikke spise svin, hvad gør jeg? Det har vi skam tænkt på. Alt mad, slik, snack og drikke der bliver serveret på hele lejren, er svine- og gelatine-frit. Det har vi valgt at gøre, så der ikke kan opstå tvivl om, hvorvidt man nu kan kom til spise et stykke slik med gelatine i.

😮

Vi har et post”monster”, som hedder Per. Han er ikke et rigtigt monster, men hvis man lægger et brev eller et postkort i munden på ham, bliver det delt ud til det barn eller den voksen du har skrevet det til. Måske bliver det læst op til lejrbål foran alle Hvis du ikke vil have det læst op, kan du skrive det i brevet. Husk altid at skrive hvem det er til og hvilken spisegruppe de er i. Hvis der både er et barn og en voksen som hedder Hans-Jørgen kan du skrive om det er barnet eller den voksne Hans-Jørgen.

Vi har fiduser på lejren! En fidus kan godt lide børn, men HADER ROD! Fidusen snubler nemlig altid over sure sokker og sure underbusker som børn efterlader. Derfor vil fidusen kåre det reneste drengeværelse og det reneste pigeværelse hver aften til lejrbål.

Vi passer på jeres mobiltelefoner og opbevarer dem i vores bank fra i kommer til i skal hjem igen. Hvis man har en snapstreak kan man enten lade en bror/søster/ven/veninde holde den i live ved at give dem ens telefon eller login. Der er så meget at lave hele tiden, at man helt glemmer at være på telefonen, derfor har vi besluttet at vi passer på børnenes telefoner mens I er på lejr. Hvis man savner sin familie, kan man altid skrive et brev til dem, hvor man fortæller hvad man har lavet den dag. De breve kan man tage med hjem, eller man kan købe et frimærke i kiosken for 3 kr. og sende det med det samme. Hvis man ønsker at ringe hjem, skal det altid gå gennem en lejrleder. Vi ringer som udgangspunktet ikke hjem til forældre, da vi har ansvaret for over 60 børn, så hvis alle ville ringe hjem, ville vi slet ikke kunne nå at gøre klar til sjove aktiviteter dagen efter. Få dine forældre til at ringe til os inden lejren, hvis du har brug for at se om vi kan lave en aftale om at ringe hjem eller sende en sms.